Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres-fahéjas máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személyre:
• 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
• 1/2 dl szójaszósz
• 1 evőkanál olívaolaj
• nyers gyömbér
• 1 dl húsleves
• 1 dl vöröbor
• kevés olaj
• őrölt fahéj
• csipet bors
• kevés só

Elkészítés:
A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat, és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve lefőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval mehintjük.

Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypecsenye II. » Hagymás rántott csirkecomb » Libateperős pástétom » Őszibarackos sertésszelet
» Akbari birka-pulao » Fűszeres pácolt oldalas » Kefires csirkemell » Szezámos brokkolis csirkemell
» Göcsei aprópecsenye » Mandarinos csirkemell » Göngyölt gombás karaj: » Csirkemell-"torta"
» Hamis töltött karalábé » Malacsült » Almás pecsenye » Családkedvence


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.