Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg gyöngyhagyma, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 csapott mokkáskanál õrölt gyömbér és ugyanannyi õrölt fekete bors, ízlés szerint ecet, cukor só

Elkészítés:
A megtisztított apró hagymafejeket annyi gyengén ecetes-cukros-sós lébe teszem, amennyi elfedi, és forrástól számított 2 percig fõzöm. Ezután leszûröm, és a hagymát üvegekbe töltöm. Közéteszek megmosott, lecsöpögtetett tárkonylevelet. A levet most ismét megízesítem kevés ecettel (savanyúnak kell lennie), cukorral, sóval, beleszórom a többi fûszert, és újból felforralom, majd ráöntöm a hagymára. Azonnal lekötöm, és száraz gõzben hagyom kihûlni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngyhagymás tészta » Sajtos majonéz » Majonézes fokhagyma » Currymártás
» Sárgarépasaláta » Téli hússaláta » Fokhagymás répasaláta » Majonéz
» Endívia saláta » Hagymás sonkasaláta » Sajtsaláta másképpen » Görög saláta
» Svéd gombasaláta » Szilveszteri lencsesaláta » Tzatziki saláta » Mexikói krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.