Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertés vagy csirkehús
kb 500 g tejföl

Húspáchoz:

1-2 dl olívaolaj
2 gerezd frissen préselt fokhagyma
1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
fél tk kurkuma
fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
fél tk cukor
só és bors ízlés szerint

Tepsis krumplihoz:

olívaolaj

oregánó
5-6 nagyobb krumpli

Elkészítés:
A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is).

A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük.

Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis tarja b-anya módra » Tepsis csirkés csusza » Montenegrói tepsis krumpli » Tepsis raffaelo
» Kakukkfüves tepsis csirke » Tepsis ropogós burgonya » Tepsis kedvenc » Tepsis mézes
» Tepsis hús krumplival » Tepsis fasírtgolyók » Tepsis tarja gazdagon » Tepsis tészta
» Finn tepsis palacsinta » Tepsishús » Tepsis fasírt » Mexikói tepsis hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.