Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
80 dkg kígyóuborka
2 lilahagyma
2 kis pohár kefir
gyömbér kb. 2-3 cm
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
szezámmag
só, bors

Elkészítés:
8A kefireket tálkába borítjuk, majd megtisztítjuk és belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, jól elkeverjük.
Az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, és alaposan beleforgatjuk az öntetbe.
Jól lehűtjük, tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal meghintjük.

Tanácsok:
Üdítő, önálló salátaként is megállja a helyét.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkasaláta télire » Pirított csirke » Fűszeres pírított aprótök » Gyömbéres káposztás csirke
» Gyömbéres csodaital » Gyömbéres-lencsés egytál » Gyömbéres kávé » Uborkasaláta
» Gyömbéres puncs » Bundás virsli szezámmaggal » Jávai piritott zölgség » Gyömbéres körtés turmix
» Gyömbéres-csokoládés keksz » Gyömbéres ital » Szójás-gyömbéres öntet » Gyömbéres sajthalmocskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.