Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
80 dkg kígyóuborka
2 lilahagyma
2 kis pohár kefir
gyömbér kb. 2-3 cm
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
szezámmag
só, bors

Elkészítés:
8A kefireket tálkába borítjuk, majd megtisztítjuk és belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, jól elkeverjük.
Az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, és alaposan beleforgatjuk az öntetbe.
Jól lehűtjük, tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal meghintjük.

Tanácsok:
Üdítő, önálló salátaként is megállja a helyét.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres-fahéjas máj » Kínai pirított tészta » Gyömbéres szőlőlé » Gyömbéres sajthalmocskák
» Pirított kenyér tojással » Gyömbéres csirkecomb » Pirított csirke gombával » Fűszeres pírított aprótök
» Gyömbéres Kalács » Pirított zsemlekocka » Pirított báránymáj » Piritott dara leves
» Gyömbéres juhtúró » Pikáns gyömbéres csirke » Gyömbéres almaital » Gyömbéres zablinzer


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.