Tutireceptek.hu fejléc

Gyors croissant/kakaós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg túró
0,75 dl étolaj
1,75 dl almalé

5o dkg liszt
1 tasak sütőpor

Elkészítés:
A túrót, olajat, almelevet és a csipet sót jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét. Jól összegyúrjuk.
Croissan esetén kör alakúra nyújtjuk a tésztát (kb. 0,5 cm vastagra), lekvárral, esetleg mogyorkrémmel megkenjük, 16 szeletre vágjuk, mint egy tortát, és a szélesebb vége felől feltekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsire tesszük, vízzel megkenjük,és a 180-200 °C-os sütőben kb. 20 percig sütjük.

Ha kakaóscsigát készítünk, akkor téglalap alakúra nyújtjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, kakaópor és cukor keverékével megszórjuk, feltekerjük, kb, ujjnyi vastagra szeleteljük és ugyanúgy sütjük, mint a croissant.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: lujzika36


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors chilis bab » Gyors cseresznyés süti » Gyors kifli (töltött) » Gyors tiramisu
» Kakaós csiga » Mexikói pizzás csiga » Spontán csirke (gyors) » Gyors krémes
» Kókuszos kakaós csiga » Villámgyors gyümölcssüti » Lekváros linzer csiga » Gyors zabkása
» Gyors sajtos pogácsa » Gyorsan kész almatorta » Gyors kakaós sütemény » Csiga rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.