Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyroszos tortilla recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Tészta: 30 deka liszt, 4 evőkanál olaj, csipet sütőpor, víz, só.
Hús: 30 deka sovány hús, gyros fűszerkeverék, só.
Öntet: 1 kis pohár tejföl, kevés kígyóuborka, só.
Zöldég: káposzta, paradicsom, uborka.

Elkészítés:
A tésztát meggyúrjuk lágyabb tésztává. Letakarva pihentetjük.
Addig elkészítjük a húst. Felcsíkozzuk és serpenyőbe a fűszerrel pároljuk.
Közbe velavarjuk az öntet. Az uborkát lereszeljük, hozzákavarjuk a tejfölt és sózzuk.
Felaprítjuk a zöldségeket.
Mikor elkészültünk. A tésztát 12 kis golyóra osszuk és vékonyra kinyujtjuk.
Vastag alju forró edénybe megsütjük.
Zsíradék nélkül és csak egy pár másodpercig. Vigyázzunk meg nem égessük. Ha hólyagosodik a tészta már jó, meg fordítjuk.
Ha ezekkel elkészülünk akkor öszze kel már csak állítani.
A tésztára kenünk egy kis szószt, majd szórunk rá a zöldségkeverékből, teszünk a tetejére húst és reszelt sajttal megkoronázzuk.
Feltekerjük és már kész is.

Tanácsok:
Jól szervezett munkával nem olyan bonyolult, mint első olvasásra hangzik.
Így szerintem sokkal finomabb a gyros, mint pitában és legalább tudjuk, hogy miből van.....

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: emesecske


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült tortilla lapok » Tortilla » Fűszeres Mini Tortilla » Hallal töltött tortilla
» Mexikói tortilla leves » Gombás-húsos tortilla » Tortillás kukoricaleves » Sonkás-salátás tortilla
» Csirkés tortilla » Hamis tortilla csirkével » Krumplitortilla » Sajtos, sonkás tortilla
» Tortilla zöldségekkel » Mexikói tortilla » Tortilla pizza » Mexikói tortillák


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.