Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcshajók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 dkg datolya
5 dkg kandírozott ananász
4-4 dkg mazsola és korinthoszi mazsola
4 dkg felaprított, pirított mandula
2 ek rum
2 ek liszt
19 dkg puha vaj
19 dkg cukor
3 tojás
3 tojássárgája
19 dkg liszt
10 dkg tortabevonó csokoládé (Decor)
2-3 ek krokantmorzsa (pirított, kandírozott mandula)
a formákhoz vaj

Elkészítés:
Vágjuk apró kockákra a datolyát, valamint az ananászt, tegyük a rumba a megmosott mazsolával meg a felaprított manduláva, és letakarva hagyjuk
állni 2 óra hosszat. A 2 ek lisztet keverjük a gyümölcsmasszához. A sütőt melegítsük elő 180°c-ra. A vajat kavarjuk habosra a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgá-
ját, valamint az átszitált lisztet, végezetül pedig a gyümölcsmasszát. Töltsük a tésztát a formák pereméig, és alulról a második sínen 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Olvasszuk fel
vízfürdőben a csokoládémázat. Vonjuk be vele a hajók tetejét, és a krokkanttal díszítsük.

Tanácsok:
Ne melegítsd túl a sütőt, mert szétpukkanhatnak a
hajóid!

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 255 kcal

A receptet beküldte: kiruka010


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás felfujt » Banános nyalánkság » Balázs szelet » Csokiropogós
» Kókuszos rizspuding » Csokis lekváros bögrés » Finom fánk » Kókuszos Shrek golyók
» Csíkos csokis süti dióban » Rakott torta befőttel » 10 perces rétes » Narancsos puding
» Lekváros kifli » Rákóczi túrós I. » Túrós - kávés szelet » Mascarponés profiterol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.