| Gyümölcsnyársak csokoládémártásban receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 gerezd narancs, 2 kisebb banán, 2 őszibarack, 2 körte, 2 nagyobb kivi, 4 kávéskanál citromlé. a csokoládémártáshoz: 5 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé, 5 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál cukor. Elkészítés: A narancs héját lefejtjük, hártyáiból kiszedjük a gyümölcshúst. A banánok héját lehúzzuk és a belsejét karikákra vágjuk, majd citromlébe mártjuk, hogy ne barnuljon meg. Az őszibarackot megmossuk, magját kiszedjük, félbevágjuk. A körtét negyedeljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a kivit meghámozzuk és vastagabb karikára szeleteljük. 4 hurkapálcikát vízbe áztatunk, és a gyümölcsöket egymás után váltakozva ráfűzzük. A gyümölcspáchoz kissé felolvasztjuk a cukrot, összekeverjük a megmaradt narancs levével, felmelegítjük, és bekenjük vele a gyümölcsöket. A csokoládémártáshoz felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a csokoládét, beletesszük a kakaóport és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett lassan felmelegítjük, amíg az összes hozzávaló elolvad és jól elvegyül. A gyümölcsöket sütőben vagy faszénparázs felett 5-10 percig sütjük vagy grillezzük. Amikor a gyümölcsök megsültek, tányérra tesszük, melléöntjük a csokoládémártást, és abban mártogatjuk a finom grillezett gyümölcsöket. Tanácsok: Bármilyen gyümölccsel készíthetünk nyársat, csak arra vigyázzunk, hogy grillezésnél a parázs ne legyen túl forró, mert megég a gyümölcs. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |