Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös rakott palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 6 dl tej, 3 tojás, 3 ek olaj, 30 dkg vegyes gyümölcs, ízlés szerint, 25 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
Az öntethez: 1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por, 3 dl tej

Elkészítés:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével. Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva
kínáljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott cukkini sajttal » Tengerész rakott krumpli » Könnyű nyári gyümölcsös » Finom palacsintatorta
» Gyümölcsös avokádókrém » Banán palacsintatésztában » Almás-mákos rakott kifli » Sós palacsinta
» Finom gyümölcsös muffin » Fehérjepalacsinta » Rakott zöldség másként » Rakott karalábé karajjal
» Milánói rakott galuska » Túrós gyümölcsös felfújt » Zuccinis palacsinta » Csúsztatott palacsinta II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.