| Gyümölcsös-túrós lepénykék Hor Panben receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 db, kb. 15 cm átmérőjű lepényke-tésztához: 4 tojás 20-25 dkg liszt 1 l szénsavas ásványvíz 1 dl étolaj fél kk só tésztatöltelékhez: 1-2 db alma 1-2 db nashi (kínai) körte 25 dkg tehéntúró 1 tojás 2 ek cukor (vagy 1-1,5 ek fruktóz-alapú édesítőszer) Elkészítés: A 4 tojást beleütjük egy tálba, felverjük, hozzáadjuk a sót, olajat, ásványvizet, lisztet. A gyümölcsöt meghámozzuk, apróra vágjuk, és a folyékony masszához adjuk. Az ötödik tojást szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy másik tálban, abba belekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Az egészet hozzáöntjük a lepényketésztához (ami palacsintasűrűségű, de liszttel és/vagy szénsavas ásványvízzel lehet variálni még, igény szerint). Beállítjuk a sütőt 120-150 fok közé, és az első merőkanálnyi „massza” alá libatollal olajat terítünk szét a serpenyőben, így nem ragad le a cukros túrótól. (Előfordulhat, hogy később is kenni kell, de nem lesz olajos tőle a tészta!) A lepényeket fedő alatt sütjük, majd a sistergő hang hallatán megfordítjuk, hogy mindkét oldalán aranybarnára sülhessen. Megszórhatjuk fahéjas cukorral, fújhatunk rá tejszínhabot, meglocsolhatjuk joghurttal, halmozhatunk rá fagyit, de ehetjük magában is, ahogy tetszik. Tanácsok: A kész étek mennyei ízű, amerikai jellegű palacsinta lesz, amiben az alma íze dominál, a túrótól pedig kellemes állaga van. Az óriás sütőedény szórakoztató elem is lehet: én legutóbb ugyanis bevittem a szobába az étkezőasztalra, így széken ülve, kényelmesen készíthettük el férjemmel az ételt. A család körbeülte, és igen jól mulattunk, miközben sütöttük az ízletes palacsintákat. Szerencsére sikerült másnap reggelire is mentenem belőlük… Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: boribakter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |