Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös-túrós lepénykék Hor Panben recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 db, kb. 15 cm átmérőjű lepényke-tésztához:
4 tojás
20-25 dkg liszt
1 l szénsavas ásványvíz
1 dl étolaj
fél kk só

tésztatöltelékhez:
1-2 db alma
1-2 db nashi (kínai) körte
25 dkg tehéntúró
1 tojás
2 ek cukor (vagy 1-1,5 ek fruktóz-alapú édesítőszer)

Elkészítés:
A 4 tojást beleütjük egy tálba, felverjük, hozzáadjuk a sót, olajat, ásványvizet, lisztet. A gyümölcsöt meghámozzuk, apróra vágjuk, és a folyékony masszához adjuk. Az ötödik tojást szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy másik tálban, abba belekeverjük a túrót, a cukrot, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Az egészet hozzáöntjük a lepényketésztához (ami palacsintasűrűségű, de liszttel és/vagy szénsavas ásványvízzel lehet variálni még, igény szerint).
Beállítjuk a sütőt 120-150 fok közé, és az első merőkanálnyi „massza” alá libatollal olajat terítünk szét a serpenyőben, így nem ragad le a cukros túrótól. (Előfordulhat, hogy később is kenni kell, de nem lesz olajos tőle a tészta!) A lepényeket fedő alatt sütjük, majd a sistergő hang hallatán megfordítjuk, hogy mindkét oldalán aranybarnára sülhessen.

Megszórhatjuk fahéjas cukorral, fújhatunk rá tejszínhabot, meglocsolhatjuk joghurttal, halmozhatunk rá fagyit, de ehetjük magában is, ahogy tetszik.

Tanácsok:
A kész étek mennyei ízű, amerikai jellegű palacsinta lesz, amiben az alma íze dominál, a túrótól pedig kellemes állaga van.

Az óriás sütőedény szórakoztató elem is lehet: én legutóbb ugyanis bevittem a szobába az étkezőasztalra, így széken ülve, kényelmesen készíthettük el férjemmel az ételt. A család körbeülte, és igen jól mulattunk, miközben sütöttük az ízletes palacsintákat. Szerencsére sikerült másnap reggelire is mentenem belőlük…

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: boribakter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös-túrós rakottas » Virslis lepénykék » Tarja hagymával Hot Panben » Sajtos lepénykék
» Cukkinis-fetás lepénykék » Karfiollepénykék » Káposztás lepénykék » Borzas gyümölcsös-túrós
» Krumplilepénykék » Brokkolis lepénykék » Öntött almás » Napsugár diós szelet
» Habos ribizlis » Mák csoda » Tojáslevélkék » Szilvalekváros kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.