Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyuvecs (szerb recept) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg kicsontozott sertéslapocka vagy comb, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 1 közepesen nagy padlizsán, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evõkanál olaj, 5 dl csontlé (vagy húsleves, esetleg 5 dl víz és 2 tyúkhúsleves-kocka), 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom. A burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra aprítom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom. A rizst még szárazon átválogatom, majd többször váltott vízben megmosva és leszûrve, sós vízben félig megfõzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymát, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evõkanál vizet. Az edényt a tûzre visszatéve rárakom a húskockákat, majd fehéredésig pirítom. Addig kevergetem, amíg az összes húskocka megfehéredik. Olajjal kikent tûzálló tálra vagy tepsire terítem a burgonyakarikák felét és megsózom. Erre rászórom a sós levétõl lecsöpögtetett padlizsánkockákat, majd rásimítom a hagymás hús felét. Rászeletelem a paradicsomkarikák felét, meghintem a félig fõtt rizzsel, majd a rétegezést ugyanebben a sorrendben egészen addig folytatom, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. Ezután a tetejére öntöm a zúzott fokhagymával és a törött borssal elkevert csontlevet. Az edényt szorosan befedem, és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. 45-50 perc alatt az étel puhára párolódik. Bármilyen saláta vagy ecetes savanyúság illik hozzá.

Tanácsok:
Nagyon laktató, tápláló étel.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szerb burgonya » Lencsefasírt recept » Csillu sárgatúró receptje » Csirkecsorba szerb módra
» Puncsos kekszes recept » Házi sajt- finn recept » Sportszelet /saját recept/ » Lencsesaláta recept
» Recept nélküli pogácsa "5" » Szerb gyuvecs máskeppen » Sarokház /100 éves recept/ » Kosárka forma receptje 2
» Borjúpaprikás (amc recept) » Allgäni sajtleves recept » Palacsinta alaprecept - » Linzer - Nana receptje


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.