Tutireceptek.hu fejléc

Habart bableves füstölt hússal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg. tarka szárazbab (nagyszemü az igazi), 50 dkg. füstölt sertéshús (comb, tarja), 1 kiskanál morzsolt borsikafű( csombor), só ízlés szerint, 2 dl. tejföl, l liter tej, 3 evőkanál liszt, petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk és egy éjszakán keresztül átzatjuk, majd Nagyobb edénybe tesszük. Hozzáöntünk 1 - 1 és fél liter vizet, és főzni kezdjük. A füstölt húst apró kockára vágjuk és ha a leves felfőtt hozzáadjuk. Ízesítjük ételízesítővel, csomborral. Közben kevés tejfölben elkeverjük a lisztet és a tejjel fokozatosan hígítjuk.Ha a bab készre főtt, akkor az ételhez adjuk a habarást, ha szükséges utánasózzuk és kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Margó féle habart pite » Káposztás bableves » Libahússal rakott kel » Hússal töltött újburgonya
» Füstölt pulykamellsaláta » Füstölt sajtos leves » Cukkinis rizs csirkehússal » Őszibarack pulykahússal
» Borsos tokány marhahússal » Habart krumpli leves » Sütőtökös bableves » Hússal töltött cannelloni
» Toszkán bableves » Füstölt lazackrém » Betyár zöldbableves » Füstöltsajt leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.