Tutireceptek.hu fejléc

Habkarika recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
40 dkg kristálycukor
1 dl víz

tetszés szerint:
színezőanyag

Elkészítés:
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd részletekben a cukorból 12 dkg-ot. Addig verjük, míg teljesen kemény habot kapunk.
A többi cukorból és a vízből szirupot készítünk. Addig kell forralni, míg egy hústű fogókáját belemártva buborékot tudunk fújni a cukorszirupból.
A tojáshabot tovább verjük lehetőleg a legnagyobb fokozattal vagy ha kézzel készítjük, nagyon gyors mozdulatokkal. Eközben szépen lassan belecsurgatjuk a szirupot.
Mikor kész, máris tölthetjük a nyomózsákba és karikákat formázunk belőle sütőpapírral fedett sütőlemezre.
Alacsony hőfokon vagy radiátoron száríthatjuk. Minél lassabban szárad, annál finomabb lesz, nem fog ragadni a belseje.

Gyakorlatban kivitelezve látszik igazán, milyen gyorsan elkészül.

Tanácsok:
Ha szinezni szeretnénk, miután kész a massza, osszuk szét külön tálakba és habverővel keverjünk bele egy kis szinezéket.

Kókuszcsókot is készíthetünk belőle, egyszerűen csak keverjünk hozzá a kész masszához tetszés szerinti mennyiségű kókuszreszeléket és egy kevés kókuszaromát.


A receptet beküldte: mézeszserbó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi habkarikák » Narancsleves habkarikával » Karácsonyi habkarika » Fincsi répatorta
» Vaníliás-almás kekszszelet » Egyszerű banános süti » Túró golyó » Cukrász piskóta
» Diós golyó meglepetéssel » Színeske » Lekváros copf » Hamis sportszelet
» Almás palacsinta 2 » Herőce » Kókuszos linzerkocka » Egyszerű meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.