Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos rácsos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej

Szóráshoz:

1 ek darált keksz

A töltelékhez:

3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg sárgabaracklekvár
5-6 reszelt alma
1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

1 ek durvára vágott dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos rácsos » Rácsos linzer » Epres habos metélt hidegen » Bográcsos tokány
» Körtehabos mikrós piskóta » Citromos rácsos » Borhabos körte » Habos csiga
» Habos piskóta » Finom bográcsos káposzta » Szilvás-kókuszhabos süti » Habos torta
» Habos tekercs » Habos-diós szelet » Dióhabos pite » Habos mákos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.