Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Habos rebarbarás kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
1 pohár (175 gr) tejföl
1 tk vaníliakivonat/1 vaníliás cukor
1 tk citromlé
20 dkg liszt
7 gr sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
6 rebarbaraszár
csipet só
szeletelt mandula a tetejére

Hab:

3 tojás fehérje
csipet só
3-4 ek. cukor
1 mk. citromlé
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
1. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citromlével.
2. Hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval elkevert lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt 20x30-as formába öntjük, a tetejére sorakoztatjuk a rebarbaraszárakat, megszórjuk a mandulával.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a cukrot. Kemény habot verünk belőle.

A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos-rebarbarás sütemény » Meggyes kefírkocka » Joghurtos eperkocka » Habos epres lepény
» Csokoládés diókocka » Virslis kocka » Habos almás Ica módra » Puncskocka sütés nélkül
» Gyümölcsös-diós kocka » Aszaltszilvás csoki kocka » Parfékockák » Kókuszhabos tekercs
» Almás fahéjkocka » Csokis-habos piskótatorta » Zebrakocka » Habos almás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.