Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémes burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós burgonya » Ementális burgonyafasírt » Fokhagymás sült burgonya » Burgonyás pecsenyekrém
» Spenótos burgonyafőzelék » Májas burgonya » Kókuszgolyó burgonyából » Burgonyás rétes
» Burgonyasaláta gazdagon » Húsos burgonyabomba » Csőben sült burgonya » Burgonyás sonkás muffin
» Sajtos burgonyafasírt » Habart burgonya leves » Tepsis reszelt burgonya » Farmerburgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.