Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémes burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nápolyi burgonyaleves » Burgonyás rántotta » Burgonyaleves(zelleres) » Burgonyaragu
» Gombás burgonyaleves » Grattan burgonya » Sonkás burgonya-stangli » Svéd burgonya
» Töltött burgonya tepsiben » Rakott burgonya püré » Alma, burgonyával » Hagymás édesburgonya
» Burgonyáskenyér » Burgonyasaláta almával » Újburgonyás egytál » Burgonyában sült füge


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.