Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémes burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parmezános burgonyapogácsa » Nápolyi burgonyaleves » Burgonyakuglóf » Tojásos burgonya leves
» Burgonyás pizza tészta » Angolos sült burgonya » Rakott burgonya gazdagon » Burgonyagombóc leves 2.
» Krémsajtos-sonkás burgonya » Orosz burgonyasaláta » Krémsajtos burgonya » Hercegnő burgonya(köret)
» Medvehagymás burgonya » Szalonnás burgonyasaláta » Édesburgonya kukoricával » Lyoni burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.