Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymakrémes burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
8 szép burgonya
két evőkanál zsír
két fej vöröshagyma
két evőkanál liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt

törött bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, hosszúkásra vágva sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és az egyik kanál zsírral kikent mély tűzálló tálba öntjük. Közben a másik kanál zsírban megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük liszttel, és a tejjel fölengedve megsózzuk, megborsozzuk. Mártás sűrűségűre forraljuk, a burgonyára öntjük és a sütőben felső lángon megpirítjuk a tetejére szórt reszelt sajtot.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöld burgonyapogácsa » Zöldséges rakott burgonya » Káposztás burgonyafelfújt » Burgonyás cukkínis lepény
» Hercegnő burgonya(köret) » Sajtos sült burgonya » Újburgonya bundában » Rakottburgonya
» Köményes burgonya » Currys burgonyaleves » Burgonyás pite lazaccal » Burgonya Bori
» Rakott burgonya másképp » Krémsajtos burgonyasaláta » Zsiványok burgonyája » Májjal töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.