Tutireceptek.hu fejléc

Hagymaleves tejszínnel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 db hagyma
9 dl húsleves
1 dl főzőtejszín
2 csapott ek. liszt
Delikát

bors
olaj
trapista sajt
kenyér,vagy baguette

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd az olajon, üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajtal megszórjuk és piritóst adunk hozzá.

Tanácsok:
Nagyon egyszerűen elkészíthető a maradék húslevesből.
Nekünk Franciaországban cseréptálkába szolgálták fel úgy, hogy az előre megpirított baguett szeleteket (2-3, amennyit enged a kistálka)rátették a levesre, és sajttal bőven megszórták, majd forró sütőbe hirtelen rápirították a sajtot. Előtte a levesbe is tettek egy kevés sajtot.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PöttömPanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes póréhagymaleves » Fokhagymaleves » Medvehagymaleves gerslivel » Hagymaleves náthára!
» Rakott krumpli tejszínnel » Francia hagymaleves 1 » Csokis muffin tejszínnel » Krémes hagymaleves
» Sajtos fokhagymaleves » Zöldhagymaleves » 2Sajtos hagymaleves » Hagymaleves (diétásan)
» Almapuncs tejszínnel » Francia hagymaleves 3. » Francia hagymaleves » Fokhagymaleves zsályával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.