Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymalevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 fej szálára vágott vöröshagyma
zsiradék
1 mokkáskanálnyi liszt
2 liter víz
fehérbors
curry-por

1-2 leveskocka
5 gerezd apróra vágott fokhagyma v.fokhagymakrém

Elkészítés:
5 fej szálára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon /jelen esetben kacsazsíron/ megpároljuk, majd egy mokkáskanálnyi liszttel szórjuk meg.
/ne legyen "vastag" a leve./
Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük fehérborssal, curry-porral, sóval, 1-2 leveskockával ízesítjük.
Teszünk bele 5 gerezd apróra vágott fokhagymát vagy ennek megfelelő fokhagymakrémet.

Kb. 10 percig főzzük.

Tanácsok:
Kenyeret pirítunk mellé, aki szereti, reszeltsajtot is adhat hozzá.

Nagyon finom, nagyon könnyen elkészíthető leves.

Fotó megtekinthető a naplóm 331. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgadinnyeleves » Rebarbara krémleves » Erdélyi leves » Savanyú tojásleves
» Palócgulyás » Parasztos leves » Lim-lom leves » Sörös sajtleves
» Görög krémes » Allgäni sajtleves recept » Jeges citromleves » Eperkrémleves
» Tojásos burgonya leves » Mentás zöldborsó krémleves » Mézes fehérrépaleves » Petrezselyem krémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.