Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás aprópecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre

50 dkg sertéslapocka
4 nagy fej vöröshagyma
4 ek olaj
késhegynyi szerecsendió
1 ek borecet
1 dl tejföl
1 dl tejszín


Elkészítés:
1.Csíkokra vágjuk a húst, felforrósított olajon lepirítjuk, sózzuk, rászórjuk a szerecsendiót. Aláöntjük az ecetet, 1 dl vizet és a tejfölt, és fedő alatt puhára pároljuk.
2.Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, hozzákeverjük a tisztított és felkarikázott vöröshagymát, és fedő nélkül addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik. Ha kész, ráöntjük a tejszínt, és összekeverjük.
3.Főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-burgonyás csipetke » Póréhagymás virslisaláta » Fokhagymás kenyér » Hagymás-sajtos süti
» Fokhagymás sült hal » Hagymás pite » Fokhagymás-fűszeres lazac » Hagymás krumpli
» Fokhagymás padlizsán bartá » Fokhagymás újburgonya » Hagymás hús kínai módra » Medvehagymás-sajtos kifli
» Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás ecetes szilva » Szalonnás hagymás krumpli » Gombás-hagymás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.