Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg bab
füstölt lé
4 cikk zúzott fokhagyma
2 nagy fej hagyma
sűrített paradicsom
pirosarany vagy gulyáskrém (lehet csípős is)
liszt
zsír

Elkészítés:
A babot előzőzöm füstölt lében fokhagymával (vagy kockával).
Ha száraz, este beáztatom és úgy főzöm órákig.
A hagymát csíkokra vágom, nagy serpenyőben zsíron picit pirítom, megpárolom, sózom, borsozom, ráteszem a paradicsom konzervet, a pirosaranyat, összefőzöm. Kevés liszttel sűrítem, majd belekeverem a puha babot. Egyet rottyan és forrón, friss kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás vajkrém » Medvehagymás tészta » Tepsis hagymás gomba » Hagymás rántott csirkecomb
» Újhagymás spárgaleves » Fokhagymaszósz » Fokhagymás ecetes szilva » Hagymáshús kicsit másként
» Póréhagymás saláta » Fokhagymás sertésmáj 2 » Hagymás szelet » Hagymás tofurántotta
» Medvehagymás burgonya » Fokhagymás-paprikás omlett » Paradicsom hagymás túróval » Gomba hagymásan eltéve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.