Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás bab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg bab
füstölt lé
4 cikk zúzott fokhagyma
2 nagy fej hagyma
sűrített paradicsom
pirosarany vagy gulyáskrém (lehet csípős is)
liszt
zsír

Elkészítés:
A babot előzőzöm füstölt lében fokhagymával (vagy kockával).
Ha száraz, este beáztatom és úgy főzöm órákig.
A hagymát csíkokra vágom, nagy serpenyőben zsíron picit pirítom, megpárolom, sózom, borsozom, ráteszem a paradicsom konzervet, a pirosaranyat, összefőzöm. Kevés liszttel sűrítem, majd belekeverem a puha babot. Egyet rottyan és forrón, friss kenyérrel tálalom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csülökfalatkák » Hagymás sonkasaláta » Medvehagymás-sajtos kifli » Hagymás-burgonyás csipetke
» Hagymás töltött tojás » Hagymás pulyka comb » Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás sült lapocka
» Diós-hagymás céklasaláta » Póréhagymás karfiolpüre » Sült hagymás krumplipüré » Göngyölt fokhagymás csülök
» Hagymás saláta » Túrós medvehagymás krém » Csirkés hagymasaláta » Hagymás zöldbabsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.