Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás babsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab, nagyszemű, színes

ecet
őrölt bors
cukor
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olivaolaj
petrezselyem
1 babérlevél

Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta-öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás hagymás krumpli » Fokhagymaszósz » Fokhagymás-gombás karfiol » Újhagymás lepény
» Baconos-hagymás muffin » Hagymás túrós galuska » Hagymás pecsenye » Hagymás-juhtúrós spagetti
» Túrós medvehagymás krém » Fokhagymás padlizsán » Hagymás virsli » Fokhagymás báránycomb
» Fokhagymás húsgolyók » Fokhagymás karaj II. » Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás halfilé


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.