Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-császárszalonnás dübbencs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 20 dkg főtt-füstölt császárszalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só

Elkészítés:
A burgonyát apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplitörővel alaposan összetörjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a kanál megálljon benne. Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve 5 percig hevítjük.

A felcsíkozott szalonna zsírját kisütjük, a tepertőt kiszedjük és megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, majd azt is kiszedjük. Evőkanállal a zsiradékba adagoljuk a krumplis masszát, és mindkét oldalát megsütjük.

A megpirult nagyméretű galuskákat tálalótálba szedjük, rászórjuk a hagymát meg a szalonnatepertőt és azonnal, melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Használható lilahagyma, a tetejére pedig reszelhetünk sajtot, megszórhatjuk pirospaprikával.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dübbencs » Sajtos krumpli » Babkása » Sajtban sütött tojás
» Magyaros tepsis krumpli * » Tojásos virsli » Túrós tészta sütve » Juhtúrós padlizsánkrém
» Sajtos puliszka » Gombás-cukkinis rizottó » Kínai csirkés üvegtészta » Almával töltött camembert
» Tepsis sajtos krumpli » Húsos krumplis tepsis » Adriai lencselakoma » Csirkés-gombás lasagne


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.