Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
6 szem burgonya
1 kg vörös hagyma
olaj
liszt

pirospaprika
tejföl

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágva hideg vízben 1 kávés kanál sóval felteszem főni. Közben a megtisztított hagymát apró kockákra vágom és olajon aranysárgára dinsztelem a végén pirospaprikát adok hozzá és félreteszem. Ha a krumpli megfőtt, leveszem a tűzről, és annyi vizet öntök le róla hogy csak annyi maradjon rajta ami éppen ellepi. Krumplitörővel összetöröm, sózom és kis adagokban keverem hozzá a lisztet mindaddig ami nehezen keverhető massza lesz belőle. Ne legyen lágy. Ekkor egy közepes tepsit fogok, fakanállal szakítok a masszából egy adagot és egy evőkanál segítségével bekenem alaposan hagymás mártással és kisebb gombócokká szaggatva a tepsibe helyezem. Addig folytatom amíg tart a massza és a hagyma. A végén ha marad hagyma a tetejére szórom. Előmelegített forró sütőben kb. 3/4 órát sütöm. Tejföllel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mángoldos krumplis köret » Fokhagymás krumpli* » Tepsis krumpli Ors módra » Fokhagymás, sajtos cukkini
» Krumplispogácsa » Őszibarack-krumpli-banán » Korpás hagymás muffin » Hagymás, szalonnás röszti
» Nokedlis paprikáskrumpli » Krumplisaláta gazdagon » Fokhagymás sültzöldségek » Baconos-hagymás hús
» Sonkás-fokhagymás tészta » Krumplilé leves... » Fõtt krumplikugli » Hamis krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.