Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
6 szem burgonya
1 kg vörös hagyma
olaj
liszt

pirospaprika
tejföl

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágva hideg vízben 1 kávés kanál sóval felteszem főni. Közben a megtisztított hagymát apró kockákra vágom és olajon aranysárgára dinsztelem a végén pirospaprikát adok hozzá és félreteszem. Ha a krumpli megfőtt, leveszem a tűzről, és annyi vizet öntök le róla hogy csak annyi maradjon rajta ami éppen ellepi. Krumplitörővel összetöröm, sózom és kis adagokban keverem hozzá a lisztet mindaddig ami nehezen keverhető massza lesz belőle. Ne legyen lágy. Ekkor egy közepes tepsit fogok, fakanállal szakítok a masszából egy adagot és egy evőkanál segítségével bekenem alaposan hagymás mártással és kisebb gombócokká szaggatva a tepsibe helyezem. Addig folytatom amíg tart a massza és a hagyma. A végén ha marad hagyma a tetejére szórom. Előmelegített forró sütőben kb. 3/4 órát sütöm. Tejföllel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos-hagymás hús » Krumplís omlett » Fokhagymás szelet » Paprikás krumpli (vegan)
» Fetás-lilahagymás lepény » Spenótos rakott krumpli » Főtt, sült krumpli » Hagymás tejfölös nokedli
» Fokhagymás tarja » Rakott krumpli saját módra » Gombás juhtúrós krumpli » Tojásos-gombás krumpli
» Svéd krumpli » Krumplis egérke » Újhagymás szendvicskrém » Fokhagymás-gombás karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.