Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-majorannás csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemáj szív nélkül
4-5 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál kókuszzsír
2 dl tej

őrölt vegyes bors
majoránna

Elkészítés:
A májat tejbe áztatom. A hagymákat szálasra vágom, a fokhagymagerezdeket átnyomom fokhagymaprésen.
Felhevítem a zsírt, rádobom a vöröshagymát, sózom, s a borssal fokhagymával összepárolom.
Amikor a szaftja sűrűsödik, beleadom a leszűrt májat, meghintem majoránnával, Kb. 30 perc után vajpuha májat kapok. Salátával, savanyúsággal (pl. cékla) tálalom. Hidegen is finom.

Tanácsok:
A szaftját teljes kiőrlésű kenyérbe itatva mennyei szendvicset kapunk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas rizotto » Sajtos csirkemáj-rizottó » Tejfeles csirkemáj » Csirkemáj almával
» Bácskai csirkemáj » Csirkemájas metélt » Csirkemáj joghurtmártással » Csirkemáj
» Pikáns csirkemáj » Csirkemáj joghurtmártásban » Hagymás-gombás csirkemáj » Baconbe tekert csirkemáj
» Sajtos rántott csirkemáj » Tölcséres csirkemáj » Almás csirkemáj » Csirkemáj angolszalonnával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.