Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-mazsolás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
100 g mazsola (magnélküli)

bors
olaj
2 fej vöröshagyma
2 tasak gyorsrizs
ételízesítő

Elkészítés:
Először a mazsolát vetjük alá egy szokatlan tortúrának: forrásban lévő, erősen sós-borsos vízben gömböcökké főzzük őket. Közben egy akkora teflonedényben, amiben majd az egész cucc kényelmesen elüldögélhet, az olajon üvegesre és aranysárgára pirítjuk a hagymát. Ha elkészült, hozzákeverjük az elképedt mazsolát, majd a dobozon lévő utasítás szerint megfőzött és kis ételízesítővel felturbózott rizst is. Isteni köret, főleg nanászos-tejszínes csirkéhez, de minden egyéb húsételhez is.

Tanácsok:
Sokszor csinálom vendégeknek, mindig óriási sikerrel. Bár annyi tízezresem lenne, ahányan már elkérték tőlem ezt a receptet... :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Vérprofi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított gomba sárgarépával » Tejszínes-tepsis krumpli » A legfinomabb sültkrumpli » Chilis bab 2.
» Fokhagymas-sajtos burgonya » Burgonya koret » Burgonya héjában sütve » Rizibizi és egyéb rizsköret
» Nyári köles saláta » Sütőtökös cékla köret » Sült zsemlegombóc » Párolt lilakáposzta
» Grattan burgonya » Zsemleszósz » Babpörkölt » Mustáros zöldbab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.