Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-mazsolás rizs recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
100 g mazsola (magnélküli)

bors
olaj
2 fej vöröshagyma
2 tasak gyorsrizs
ételízesítő

Elkészítés:
Először a mazsolát vetjük alá egy szokatlan tortúrának: forrásban lévő, erősen sós-borsos vízben gömböcökké főzzük őket. Közben egy akkora teflonedényben, amiben majd az egész cucc kényelmesen elüldögélhet, az olajon üvegesre és aranysárgára pirítjuk a hagymát. Ha elkészült, hozzákeverjük az elképedt mazsolát, majd a dobozon lévő utasítás szerint megfőzött és kis ételízesítővel felturbózott rizst is. Isteni köret, főleg nanászos-tejszínes csirkéhez, de minden egyéb húsételhez is.

Tanácsok:
Sokszor csinálom vendégeknek, mindig óriási sikerrel. Bár annyi tízezresem lenne, ahányan már elkérték tőlem ezt a receptet... :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Vérprofi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A tuti rizsfőzés módszere » Túrós puliszka másként » Steak krumpli rozmaringgal » Főtt, sült krumpli
» Fokhagymaszósz » Krumpli pacsa » Almás vöröskáposzta » Fűszeres krumpli
» Spárga köretként » Steak krumpli » Gülücsni » Vaníliamártás
» Fűszeres krumplipüré » Ecetes uborkamártás » Dél-amerikai kukorica köret » Piritott gombás spárga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.