Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás mozzarellás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

1 kg csirkehús bőr nélkül (bármilyen: mell, alsó-felsőcomb),
2 fej vöröshagyma,
15-20 dkg pizzamozzarella sajt,
ízlés szerint a fűszerezéshez:
fokhagymakrém,
csirkehús fűszerkeverék,
bors,
mustár,
olívaolaj.

Elkészítés:

A bőrétől megszabadított megmosott húsokat egy tálba helyezzük és ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel, fokhagymakrémmel, mustárral, borssal, végül egy kevés olívaolajat is öntünk rá. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy jobban érvényesüljenek az ízek, majd egy hőálló edénybe (kevés olívaolajat teszünk alá) elhelyezzük egymás mellé a húsokat. A karikára vágott hagymával beborítjuk és alufóliával lefedjük. A sütőben 20 percig magas fokozaton, majd kissebb lángon készre pároljuk (kb. 50 perc), majd levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús megpuhult. Ezután ráhelyezzük a húsokra a felszeletelt mozzarellát, és kb. 15 perc alatt kész. Köret nélkül is fogyasztható, de savanyúsággal, vagy friss paradicsommal is nagyon finom!


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-sonkás muffin » Faddi fokhagymás csuka » Újhagymás tonhalkrém » Sertéskaraj hagymaszósszal
» Telkibányai csirkenyársak » Csirkés töltött padlizsán » Tom csirkelevese » Ananászos rakott csirke
» Csirkemell karfiolbundában » Tócsniba bújt csirke » Pikáns csirkecombok » Csirkemájas szelet
» Hagymás pite » Toszkán csirke » Torta csirkemlleből » Sajtos csirkemáj-rizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.