Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkehús bőr nélkül (bármilyen: mell, alsó-felsőcomb), 2 fej vöröshagyma, 15-20 dkg pizzamozzarella sajt, ízlés szerint a fűszerezéshez: fokhagymakrém, csirkehús fűszerkeverék, bors, mustár, olívaolaj.

Elkészítés:
A bőrétől megszabadított megmosott húsokat egy tálba helyezzük és ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel, fokhagymakrémmel, mustárral, borssal, végül egy kevés olívaolajat is öntünk rá. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy jobban érvényesüljenek az ízek, majd egy hőálló edénybe (kevés olívaolajat teszünk alá) elhelyezzük egymás mellé a húsokat. A karikára vágott hagymával beborítjuk és alufóliával lefedjük. A sütőben 20 percig magas fokozaton, majd takarékon készre pároljuk (kb. 50 perc), majd levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús megpuhult (villával ellenőrizhetô). Ezután ráhelyezzük a húsokra a felszeletelt mozzarellát, és kb. 15 perc alatt kész, ha megolvadt a tetején. Jó étvágyat hozzá! Köret nélkül is fogyasztható, de savanyúsággal, vagy friss paradicsommal is nagyon finom!

Elkészítési idő: 65 perc
Kalóriatartalom: 140 kcal

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsos csirke sütőben » Csirkecomb egyszemélyes » Indiai csirkés szendvics » Csirkemell pörkölt
» "lábatlan csirke" » Borsos csirke » Spanyol csirke II. » Tasakban sült csirkemell
» Sajtos-medvehagymás tészta » Csirke alaplé » Makaróni csirkehússal » Újhagymás szendvicskrém
» Zöldbabos csirkemell » Fokhagymás padlizsán » Csípős csirke nyárson » Csirkemell rizibizivel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.