Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás mustáros tarja recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- Fél kg tarja
- 3 nagy vöröshagyma
- 3 nagyobb krumpli
- mustár ( 3-4 nagykanálnyi )
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:
A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk.
Én egy tiszta zárható zacskóba szoktam tenni őket, ráöntöm a mustárt, sót, borsot, meg egy kis olajat. Jól összeforgatom benne, hogy mindenhol érje a húst ez a jó kis mustáros íz. Beteszem a hütőbe legalább 1 órát állni.
A vöröshagymát felszeletelem karikákra, a krumplit megmosom, és ugyancsak karikákra szelem.

Ezután jön a rétegzés.

Egy tepsit kiolajozok, és az aljára terítem az összes hagymát, sózom borsozom, utána a krumplikarikák jönnek, megint sózom borsozom és végül erre a hagymás ágyra jönnek a hússzeletek.

Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütöm egy és negyed órát ( nekem alul felül sütős sütőm van, lehet hogy egy óra elég neki, meg kell nézni egy óra leteltével. ) aztán ha jó, akkor leveszem a fóliát és a hús mindkét oldalát megpirítom.
Köret nemkell hozzá, nagyon finom egytálétel:)

Tanácsok:
A mustárt körülbelülre írtam hogy három négy kanál, de én nem méricskélem csak öntök annyit hozzá hogy elég legyen, és nembaj ha több, a kisült szaft még finomabb tőle:)
Szóval bátran lehet még tenni hozzá.

Sózással borsozással vigyázni kell, mert ugye a húshoz is tettünk sót borsot, de nem árt, ha a rétegeket megsózzuk borsozzuk csak finoman :)

Ezt a zacskós ötletet Nigella Lawson műsoraiban láttam, szerintem tökéletes érdemes kipróbálni, klopfoló helyett is ha nincs jó a sodrófa, azzal is kitudtam klopfolni a húst:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Arianne113


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás krumplisaláta » Csípős fokhagymás pecsenye » Mustáros apróhús » Lilahagymás sajtkrém
» Medvehagymás fűszervaj » Hagymás-dinnyés csirke » Vereshagymás:))muffin » Hagymás babsaláta
» Fokhagymás-mustáros tarja » Mustáros tepsis tarja » Fokhagymás húspástétom » Hagymás csülök
» Sonkás-medvehagymás tészta » Mézes mustáros hús » Hagymás bab » Hagymás kukorica leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.