| Hagymás mustáros tarja receptEgytálételek Hozzávalók: - Fél kg tarja - 3 nagy vöröshagyma - 3 nagyobb krumpli - mustár ( 3-4 nagykanálnyi ) - só - bors - olaj Elkészítés: A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Én egy tiszta zárható zacskóba szoktam tenni őket, ráöntöm a mustárt, sót, borsot, meg egy kis olajat. Jól összeforgatom benne, hogy mindenhol érje a húst ez a jó kis mustáros íz. Beteszem a hütőbe legalább 1 órát állni. A vöröshagymát felszeletelem karikákra, a krumplit megmosom, és ugyancsak karikákra szelem. Ezután jön a rétegzés. Egy tepsit kiolajozok, és az aljára terítem az összes hagymát, sózom borsozom, utána a krumplikarikák jönnek, megint sózom borsozom és végül erre a hagymás ágyra jönnek a hússzeletek. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütöm egy és negyed órát ( nekem alul felül sütős sütőm van, lehet hogy egy óra elég neki, meg kell nézni egy óra leteltével. ) aztán ha jó, akkor leveszem a fóliát és a hús mindkét oldalát megpirítom. Köret nemkell hozzá, nagyon finom egytálétel:) Tanácsok: A mustárt körülbelülre írtam hogy három négy kanál, de én nem méricskélem csak öntök annyit hozzá hogy elég legyen, és nembaj ha több, a kisült szaft még finomabb tőle:) Szóval bátran lehet még tenni hozzá. Sózással borsozással vigyázni kell, mert ugye a húshoz is tettünk sót borsot, de nem árt, ha a rétegeket megsózzuk borsozzuk csak finoman :) Ezt a zacskós ötletet Nigella Lawson műsoraiban láttam, szerintem tökéletes érdemes kipróbálni, klopfoló helyett is ha nincs jó a sodrófa, azzal is kitudtam klopfolni a húst:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Arianne113 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |