| Hagymás sütõtökös spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg (bucatini tészta) vastag spagetti 30 dkg sütőtök 2 lilhagyma 4 dkg mazsola 3 dkg fenyőmag vagy mandula néhány ágacska friss majoranna 4 evőkanál olaj 2 evőkanál almaecet 1 evőkanál cukor bors só Elkészítés: Forró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát), majd a leszűrt, lecsöpögtetett tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütőtökös mártással. Belekeverjük a mazsolát és a fenyőmagot, meghintjük majoránnával, őrölt borssal, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |