| Hagymás tekerencs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tészta: 40dkg liszt 1 csomag instant élesztő 1 tk só 15 dkg margarin 2 tojás 1 dl tejszín (vagy tej) Töltelék: 10dkg füstölt szalonna 30dkg hagyma 15 dkg reszelt sajt (elhagyható) só, bors Kenéshez egy tojás Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni. A felkockázott szalonnát serpenyőben megpirítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát, sózom, borsozom, puhára párolom. A sajt felét hozzákeverem. A tésztát két részre osztom, jó vékonyra kisodrom. Az egyik lapot megkenem a töltelékkel, és ráteszem a másik tésztát. Összenyomkodom és vékony 1-1,5 cmes csíkokra vágom (mint a stanglit). A csíkokat kicsit megcsavarom, úgy teszem a sütőpapíros tepsibe. A tetejét megkenem a felvert tojással és rászórom a maradék sajtot. Előmelegített sütőben azonnal megsütöm. (alsó felső sütés 180C, légkeverésesben 160C) Tanácsok: Én elhagytam belőle a sajtot, a tetejére helyette szezámmagot szórtam. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |