Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás tekerencs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tészta:
40dkg liszt
1 csomag instant élesztő
1 tk só
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejszín (vagy tej)

Töltelék:
10dkg füstölt szalonna
30dkg hagyma
15 dkg reszelt sajt (elhagyható)
só, bors

Kenéshez egy tojás

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni.

A felkockázott szalonnát serpenyőben megpirítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát, sózom, borsozom, puhára párolom.
A sajt felét hozzákeverem.

A tésztát két részre osztom, jó vékonyra kisodrom. Az egyik lapot megkenem a töltelékkel, és ráteszem a másik tésztát.
Összenyomkodom és vékony 1-1,5 cmes csíkokra vágom (mint a stanglit).
A csíkokat kicsit megcsavarom, úgy teszem a sütőpapíros tepsibe.
A tetejét megkenem a felvert tojással és rászórom a maradék sajtot.

Előmelegített sütőben azonnal megsütöm. (alsó felső sütés 180C, légkeverésesben 160C)

Tanácsok:
Én elhagytam belőle a sajtot, a tetejére helyette szezámmagot szórtam.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Marjann


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymásrostélyos máshogy » Fokhagymás padlizsán » Hagymás-dinnyés csirke » Póré- és hagymasaláta
» Hagymás kel » Zsidó hagymás tojás » Lilahagymás párizsi saláta » Medvehagymás-sajtos kalács
» Fokhagymás tengeri halfilé » Hagymás-krumplis lepény » Hagymás csülök » Hagymás töltött tojás
» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Hagymás rántott csirkecomb » Fokhagymás húsgolyók » Duplahagymás csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.