Tutireceptek.hu fejléc

Hagyományos babfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
30-40 dkg száraz fehérbab
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
olaj
2-3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2-3 babérlevél
só,
pirospaprika
valamilyen füstölt hús, csont,

Elkészítés:
A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Beleteszem a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst, és puhára főzöm. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántom a főzeléket. Hozzáadom a tejfölt, forralok rajta egyet, eltávolítom a babérleveleket, és már készen is van.

Tanácsok:
Esetleg kuktában készítve lerövidül a főzési idő.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos ganca » Hagyományos lebbencsleves » Zöldbabfőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék
» Kapros zöldbabfőzelék » Hagyományos tarkedli » Hagyományos mézeskalács » Hagyományos, lekváros fánk
» Hagyományos palacsinta » Babfőzelék » Vajbabfőzelék burgonyával » Hagyományos padlizsánkrém
» Hagyományos fánk » Pikáns babfőzelék » Hagyományos körözött » Zöldbabfőzelék palócosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.