Tutireceptek.hu fejléc

Hájas lekvárral recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háj
3 evőkanál ecet
1 kg liszt
1 kávés kanál cukor
1 kávés kanál só
1 tojás
2 dl tejföl
2 dl aludt tej

Elkészítés:
A hájat az ecettel összedolgozzuk. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Jó nagyra kinyújtjuk, rákenjük a háj felét és kettéhajtjuk. Erre a maradék háj felét rákenjük és ketté hajtjuk.
A maradék hájjal bekenjük a tésztánkat és megint összehajtjuk. 15 percig pihentetjük és elnyújtjuk a tésztánkat. Megint pihen 15 percig és megint elnyújtjuk. Ezt még egyszer megismételjük. A harmadik kinyújtás után kockákra felvágjuk. Rakunk a közepére egy teáskanálnyi lekvárt ( barack vagy szilva lekvár ) és hátomszögre összehajtjuk. Egymás mellé sorba berkjuk a tepsibe és kisütjük világos barnára. Ha kihült porcukorral leszórjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas (különleges) » Burgonyás gombóc lekvárral » Kelt hájas süti » Hájas tészta másképp
» Hájas tészta » Sörkifli lekvárral töltve » Máktorta lekvárral » Prósza lekvárral
» Hájastészta » Dédanyáink hájas sütije » Hájas borkorcsolya » Turotorta afonya lekvarral
» Hamishájas kifli » Hájas sütemény » Almás fánk lekvárral » Hamis hájas tészta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.