Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hájas lekvárral recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háj
3 evőkanál ecet
1 kg liszt
1 kávés kanál cukor
1 kávés kanál só
1 tojás
2 dl tejföl
2 dl aludt tej

Elkészítés:
A hájat az ecettel összedolgozzuk. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Jó nagyra kinyújtjuk, rákenjük a háj felét és kettéhajtjuk. Erre a maradék háj felét rákenjük és ketté hajtjuk.
A maradék hájjal bekenjük a tésztánkat és megint összehajtjuk. 15 percig pihentetjük és elnyújtjuk a tésztánkat. Megint pihen 15 percig és megint elnyújtjuk. Ezt még egyszer megismételjük. A harmadik kinyújtás után kockákra felvágjuk. Rakunk a közepére egy teáskanálnyi lekvárt ( barack vagy szilva lekvár ) és hátomszögre összehajtjuk. Egymás mellé sorba berkjuk a tepsibe és kisütjük világos barnára. Ha kihült porcukorral leszórjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamishájas kifli » Turotorta afonya lekvarral » Almás fánk lekvárral » Hájas sütemény
» Hájas tészta másképp » Kelt hájas süti » Máktorta lekvárral » Dédanyáink hájas sütije
» Hájas tészta » Prósza lekvárral » Hájas borkorcsolya » Sörkifli lekvárral töltve
» Hájas (különleges) » Burgonyás gombóc lekvárral » Hamis hájas tészta » Hájastészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.