Tutireceptek.hu fejléc

Halas spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 doboz olajos tonhal (egyenként kb. 150 g),
1 cső piros húsú peperoni,
1 fej hagyma,
10 dg paprikával töltött zöld olajbogyó,
1 gerezd fokhagyma,
2-1 ek. fehér- és vörösborecet,
1 tk. reszelt torma,
6 ek. olívaolaj,
só,
cayenne-i bors,
cukor,
40 dg spagetti,
1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A halat lecsepegtetjük, tálba tesszük, és villával széttörjük. A peperonit megmossuk, kimagozzuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt vékony csíkokra vágjuk. Az olajbogyót szeletekre vágjuk. Az egészet elkeverjük a hallal, végül hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A kétféle ecetet elkeverjük a tormával és az olajjal, majd a halmártáshoz adjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A csomagoláson lévő utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra főzzük, és lecsepegtetjük a tésztát. A metélőhagymát karikákra vágjuk. A halas mártással elvegyített spagettit a metélőhagymával díszítve forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti gyömbérmártással » Tonhalas rizssaláta » Rakott spagetti 2. » Spagetti magyarosan
» Muffin halászleve » Spenótos-tonhalas spagetti » Spagetti Bolognese » Spagetti garnélás raguval
» Tengerész spagetti » Csípős savanyú spagetti » Carbonaras spagetti » Zödséges-tonhalas omlett
» Őszi spagettisaláta » Fokhagymás-gombás spagetti » Tonhalas penne » Sütőben sült spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.