Tutireceptek.hu fejléc

Halas spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 doboz olajos tonhal (egyenként kb. 150 g),
1 cső piros húsú peperoni,
1 fej hagyma,
10 dg paprikával töltött zöld olajbogyó,
1 gerezd fokhagyma,
2-1 ek. fehér- és vörösborecet,
1 tk. reszelt torma,
6 ek. olívaolaj,
só,
cayenne-i bors,
cukor,
40 dg spagetti,
1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A halat lecsepegtetjük, tálba tesszük, és villával széttörjük. A peperonit megmossuk, kimagozzuk, a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt vékony csíkokra vágjuk. Az olajbogyót szeletekre vágjuk. Az egészet elkeverjük a hallal, végül hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A kétféle ecetet elkeverjük a tormával és az olajjal, majd a halmártáshoz adjuk. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A csomagoláson lévő utasítás szerint sós, forró vízben ropogósra főzzük, és lecsepegtetjük a tésztát. A metélőhagymát karikákra vágjuk. A halas mártással elvegyített spagettit a metélőhagymával díszítve forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kagylós spagetti(mikróban) » Carbonara Spagetti » Bolognai spagetti Update 1 » Bolognai spagetti (finom)
» Spagetti gombás hússal » Lecsós spagetti » Fokhagymás spagettisaláta » Őszi spagettisaláta
» Tonhalas-zelleres krém » Tonhalas kagylótészta » Különcök spagettije » Korhely halászlé pontyból
» Tonhalas szendvicskrém » Tonhalas tésztasaláta » Bácskai füstölt spagetti » Muffin halászleve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.