Tutireceptek.hu fejléc

Halava recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg búzadara
10 dkg vaj
20 dkg cukor
4 dl víz
5 dkg dió vagy bármilyen mag

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, és halvány barnára pirítjuk benne a búzadarát. A végén 2 percig pirítjuk benne a diót. A cukor felét karamellizáljuk, majd ráöntjük a vizet és a maradék cukrot. Eztán felforraljuk. Ha felforrt, ráöntjük a darára és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.

Tanácsok:
Meghűlés ellen kiváló.


A receptet beküldte: Fiatal nő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni szelet » Töröklepény » Mokkakrémes epertorta » Borhabtorta
» Meggyes-kefíres szelet » Mazsolás cifra kalács » Kókuszos tallérok » Néger szalámi
» Keksztekercs II. » Mézes » Mártos mézes kokusszal » Málnás-csokis piskóta
» Egytojásos » Limoncellós tiramisu » Kakaós-banánkrémes sütemény » Fini süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.