Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 5 személyre:

* 45 dkg ponty vagy amurfilé
* 15 dkg árpagyöngy
* 5 dkg zsemlemorzsa
* 2 db tojás
* 1 dkg édes fűszerpaprika
* ½ dkg erős fűszerpaprika
* 5 dkg vöröshagyma
* fokhagyma
* majoranna
* őrölt feketebors

Elkészítés:
A pontyot lefilézzük, és a csontokból halászlé alaplevet főzünk. A halfilét – miután leszedtük a halhúst a bőrről – húsdarálón ledaráljuk. Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű sótlan vízben felfőzzük. Egy kis ideig állni hagyjuk, és csak ezután keverjük hozzá a darált halhúshoz. Teszünk hozzá tojást, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, majorannát, fűszerpaprikát, egy kevés őrölt feketeborsot, erőspaprikát, zsemlemorzsát. Az egészet jól összegyúrjuk, és kis gombócokat formázunk belőle. A gombócokat az átpasszírozott, forrásban lévő halalaplében kifőzzük.


A receptet beküldte: jozsó51


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns halgombócleves » Kozák sapka 2. » Zabpelyhes paradicsomleves » Uritök krémleves
» Babos tejszines csirkemáj » Aratógulyás » Ilcsi(féle) sajtos rúd » Joghurtos tejszínpuding
» Gyümölcsleves Lajos módra » Csabai csirkecomb » Tejszínes hagymaleves 2. » Majorannás krumplileves
» Füstöltsajt leves » Gombás burgonyaleves » Töltött fasírttekercs » Habtejleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.