Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Halpaprikás bográcsban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
l,5 kg. pontyszelet,
l db. csípős zöldpaprika,
2 evőkanál édes-nemes paprika,
l kávéskanál őrölt fekete bors,
1 késhegynyi őrölt köménymag,
só,
1 db. nagy szem paradicsom ( vagy 2 evőkanál paradicsompüré),
1 evőkanál citromlé,
2 db. nagyobb vöröshagyma,
1 dl. vörösbor

Elkészítés:
A szeletelt és beirdalt pontyszeleteket megsózzuk, citromlével megcsepegtetjük és félre tesszük. A bográcsba kb. 4-5 dl. vizet öntünk és ebben pároljuk-főzzük az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma megfőtt belerakjuk a hal felét, - főleg a szálkás farok és fejrészt. Paprikával meghintjük, beledobjuk a felszeletelt csípős paprikát, a paradicsomot ( vagy pürét), sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk és kevés vizet aláöntve tovább pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a hal másik felét is és készre főzzük. Mielőtt levennénk a szolgafáról bort öntünk alá és pár perc múlva tálaljuk.
Körettel, friss kenyérrel egyaránt kifogástalan.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aratóleves bográcsban » Vadraguleves bográcsban » Csülkös bab bográcsban » Tejfeles halpaprikás
» Csülökpörkölt bográcsban » Csülkös gulyás bográcsban » Sörgulyás bográcsban » Gombás halpaprikás
» Bugaci leves bográcsban » Csülök pörkölt bográcsban » Burgonyaleves bográcsban » Cukkinis lecsó bográcsban
» Babgulyás bográcsban » Alföldi leves bográcsban. » Gombapaprikás bográcsban » Slambuc bográcsban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.