Tutireceptek.hu fejléc

Hamis krémes, vagy hatlapos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg d.zsír
10 dkg porcukor
1 tojás(sárgája)
1 cs. szalalkáli
tej, hogy rétestészta keménységű legyen.

Krém: 1/2 liter tej
1 cs. karamell puding
15 dkg cukor
10 dkg vaj

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4-6 felé osztjuk a tepsink méretétől függően. Papírvékony lapok lesznek,szép világosra kisütjük 160 fokon.
A pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük,ha kihűlt,a vajjal kikeverjük és betöltjük vele a lapokat.

Tanácsok:
A krémet én vaj nélkül is szoktam beletölteni,úgy is nagyon finom.Akkor csak megfőzöm,és közékenem.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: salabakter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis ananász befőtt » Kókusz-krémes kocka » Lipcsei aranykrémes » Ünnepi krémes piskóta
» Hideg krémesem » Krémes sárgadinnyeleves » Almás krémes diétásan » Krémes-diós kifli
» Baconös-tojáskrémes kalács » Hamis Fasírt » Házi francia krémes! » Sonkakrémes falatkák
» Túrókrémes » Szalagárés krémes » Sajtkrémes kiflik » Hamis túróslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.