Tutireceptek.hu fejléc

Hamis krémtúrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg margarin
8 evőkanál tej
1 tojás
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
szóráshoz porcukor

töltelékhez:
1/2 l tej
2 főzős vaníliás puding
20 dkg cukor
2 nagy doboz tejföl
1 citrom reszelt héja és 2 citrom leve

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingot a cukorral a tejben jó sűrűre főzzük és langyosra hűtjük.
A tejfölhöz adjuk a citrom héját és levét, a langyosra hűlt pudingot és simára keverjük.
Egy tepsit vajjal kikenjük, lisztezünk. A tésztát 2 részre osztjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Ráöntjük a pudingos krémet, befedjük a maradék tésztával és 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána szeleteljük.
A tetejét megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis túrós, joghurtból » Gyros tál (hamis) » Hamis csokikenyér » Hamis, főtt majonéz
» Hamis sportszelet » Hamis májgombóc » Hamis marcipán golyók » Hamis hájas tészta
» Hamis marcipángolyó » Hamis rántott csirkecombok » Karfiolos hamis vesevelő » Hamis rántott hús
» Hamis krémtúrós szelet » Hamis rántotta » Tökleves (hamis húsleves) » Hamishájas kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.