Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hamis marcipán 3. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg cukor
1.5 dl tej
10 dkg darált mandula
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1/3 vagy 1/2 fiola mandula aroma

Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk.
Közben a mandulát pár percig forró vízben tartani,leszűrni,ezután könnyen kibújtathatjuk a héjából.Így zöld színű lesz a massza.
Ha héjjal együtt marad, akkor drapp színe lesz.
Ezután ledaráljuk a mandulát,majd elkeverjük a liszttel.Ezt a keveréket a forralt tejjel leöntjük, pár percig együtt forraljuk még.
Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a vajat,s izlés szerint az aromát.
Egy tálcát alufóliával bélelünk,kikenjük vajjal,beleöntjük a masszát,megdermesztjük.
Kiborítjuk,lehúzzuk a fóliát,s szeletelhetjük.
Formázni is lehet.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis rántott csirkecombok » Marcipános mokka bonbon » Hamis csokikenyér » Tökleves (hamis húsleves)
» Hamis tojásos velő » Gyros tál (hamis) » Hamis rántott hús » Hamis krumplipüré
» Hamis tiramisu » Hamis májgombóc » Hamis marcipán 1. » Marcipános almatorta
» Marcipán » Hamis rizottó zölden » Marcipános alagút 2 » Hamis marcipán 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.