Tutireceptek.hu fejléc

Hamis mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg + 25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
1 kg liszt
2 dkg szalakáli
2 tojás sárgája
15 dkg zsír
őrölt szegfűszeg, fahéj

Elkészítés:
A lisztet, 25 dkg cukrot, szalakálit, zsírt, 2 tojás sárgáját összedolgozzuk.
A másik 25 dkg cukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel, felmelegítjük. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk.
Vékonyra nyújtva, különböző formákra kiszúrva sütjük.

Tanácsok:
Vékonyra kell nyújtani, sütés közben megnő.
Sütés után azonnal finom, puha állagú.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis vadas » Hamisgulyás... » Boszorkányos mézeskalács » Hamis krémes
» Puha mézeskalács II. » Formatartó mézeskalács » Hamis majonéz » Hamis rántott csirkecombok
» Hamis túrósrétes » Hamis dobos » Hamis somlói galuska » Hamis marcipán 3.
» Hamis mézespogácsa » Hamis marcipángolyók » Hamis sonkaszelet » Hamis aranygaluska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.