Tutireceptek.hu fejléc

Hamis velő recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes karfiol (tisztán 50-60 dkg)

1 nagy fej vöröshagyma

olaj

fűszerpaprika (lehet csípős is)

ízlés szerint majoranna

ízlés szerint őrölt bors



csipet szerecsendió

3-4 db tojás

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, jól megmosom. A vöröshagymát tisztítás után apró kockákra vágom, olajon megdinsztelem, beleteszem a fűszerpaprikát, hozzáadom a feldarabolt (félbe-négybe vágott)karfiolrózsát. Kevés vizet öntök alá, sózom, borsozom, és fedő alatt puhára párolom. Mikor már megpuhult, leveszem a fedőt, zsírjára sütöm. Hozzáadom a majorannát és a szerecsendiót, jól összekeverem. A tojásokat felütöm, habosra keverem, ráöntöm a karfiolra, és addig sütöm, míg a tojás megdermed. Friss kenyérrel vagy sült burgonyával nagyon finom.

Tanácsok:
Egy gyors vacsorának nagyon jó és olcsó.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olcsó hamis tejszelet » Hamis tiramisu 2féleképp » Hamis csokoládékenyér » Hamis tiramisu 2.
» Egyszerű hamis krémes » Túrógombóc (hamis) » Hamis rétes túróval » Hamis mézes puszedli
» Hamis töltött libanyak » Hamis marcipánkocka » Hamis túróslepény » Hamis somlói ünnepek után
» Hamis krémtúrós » Hamis krémes » Hamis vadas mártás » Hamis túros


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.