Tutireceptek.hu fejléc

Harcsapaprikás recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg harcsa
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg sertészsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl


Elkészítés:
A harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom. Besózom.

A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés halalaplevem.

A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, keverem, felöntöm a leszűrt halalaplével, és fedő alatt megpárolom.

Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét. Még egyszer felforralom.

Stílusosan bográcsban is tálalhatom. A tetejére kevés tejfölt locsolok. Zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítem.

Kalóriatartalom: 570 kcal
Szénhidráttartalom: 12 gramm
Zsírtartalom: 22 gramm

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Harcsapaprikás másként » Gombás harcsapaprikás » Kapros harcsapaprikás » Fokhagymás süllő
» Halas pite » Sült hal lime-mal » Amurpaprikás » Attila hala
» Morzsás lazaccsíkok » Sajtkrémes sülthal filé » Gombakrémes pangasius » Vörösboros pontyfilé
» Fóliában sült lazac » Mexikói halsaláta » Batyuban sült halfilé » Gombás hal palacsintaágyon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.