Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Harcsapaprikás recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg harcsa
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg sertészsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl


Elkészítés:
A harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom. Besózom.

A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés halalaplevem.

A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat. Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, keverem, felöntöm a leszűrt halalaplével, és fedő alatt megpárolom.

Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét. Még egyszer felforralom.

Stílusosan bográcsban is tálalhatom. A tetejére kevés tejfölt locsolok. Zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítem.

Kalóriatartalom: 570 kcal
Szénhidráttartalom: 12 gramm
Zsírtartalom: 22 gramm

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Harcsapaprikás másként » Gombás harcsapaprikás » Kapros harcsapaprikás » Tepsiben sült kárász
» Fokhagymás sült csuka » Halas imbisz » Tonhal parmezánnal » Tejszínes spárgás hal
» Citromfüves lazac sült » Lazac sütőben » Pangásius márványsajttal » Hal finom bundában
» Busafilé » Busa burgonyával » Toszkán saláta » Halfilé dinnyemártással


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.