Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hat lapos fehér torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók
Tészta:
35 dkg liszt,
8 dkg vaj,
2 evõkanál cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 dl tej,
2 dkg szalalkáli,
1 egész tojás,
pici tejszín
Krém:
20 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
0,5 dl rum.

Elkészítés:
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük: a tejben feloldjuk a szalakálit. A tojást egy kis tejszínnel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztánk legyen, ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd a végén a tejes szalakálit. A tésztát öt részre osztjuk, és a tepsi hátuljának megfelelő nagyságúra nyújtjuk, és azon is sütjük meg.
Krém:

A tejet, lisztet, vaníliás cukrot és a rumot sűrűre főzzük, ha kihűlt, a cukrozott vajba keverjük. A krémmel megtöltjük a kisütött lapokat. A tetejére is jusson a krémből, illetve be lehet vonni csokimázzal is.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Réteges álom torta » Madártejtorta » Lepke torta » Dobostorta
» Rumos-mazsolás diótorta » Karfiol - fehérborral » Oreo torta » Fehér sütemény
» Szilvás torta » Főzött csokikrém tortába » Rakott torta befőttel » Lime ~ citrom torta
» Sajtos túrótorta » Barackos kedvenc túrótorta » Tatin torta » Svéd almatorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.