Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hátszín Eszterházi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg hátszín
8 dkg zsír
5 dkg vaj v margarin
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
2 dl tejföl
5 dkg liszt
1 közepes fej vöröshagyma
ízlés szerint só
törött bors
szerencsen dió
2 ek cukor
pici mustár

Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk.Az edénybe felolvasztjuk a zsiradékokat,és beleszórjuk a felszeletelt sárgarépát,fehérrépát,és az apróra vágott hagymát,és a hússzeleteket is rátesszük.
Együtt puhára pároljuk.A húst enyhén sózzuk be,és a fűszereket(bors,szerecsendió,cukor)is adjuk hozzá.
Mikor a hús megpuhult,vegyük ki,és a puhára párolódott zöldséget törjük át(én botmixerrel csinálom,nem kell teljesen pépesre!!)
A tejfölből és lisztből habarást készítünk,pici mustárral,és behabarjuk a zöldséges pürénket.Visszahelyezzük a húst.Ha túl sűrűnek tűnik,vízzel higítsuk a kívánt sűrűségre.
5 percig forraljuk még.

Zsemlegombóccal vagy Penne tésztával kínáljuk!

Tanácsok:
Nem feltétlenül szükséges marha hússal készíteni,sertéskarajból is nagyon finom!!!!

Könnyű elkészíteni,és laktató ízletes főétel!

Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: era741211


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb kertészné módra » Padlizsán olasz módra » Pulykamell Lucifer módra » Tojás leves Ági módra
» Csirkecombok "Toros"-módra » Csoki torta Maris módra » Körözött Kata módra » Túrótorta evapolya módra
» Csülök Maja módra » Finom rétes Emyke módra » Kukorica leves Maris módra » Sertéshús vadász módra
» Hideg kutya Emyke modra » Pankek Maris modra » Habos almás Ica módra » Kókuszbomba Erzsi módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.