Tutireceptek.hu fejléc

Házi disznósajt (saját termék) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3-6 db sertésnyelv +
3 db fél sertésfej +
2 kg maradék sertéshús (nyesedék) +
1-1,5 kg sertésbőr +
30 dkg fokhagyma +
20 dkg őrölt pirospaprika +
20 dkg őrölt fekete bors +
6-7 db sertéshólyag vagy gyomor +

Elkészítés:
A fejeket, húsokat megabáljuk. Ha kész, kiszedjük, lehűtjük. A nyelveket, füleket, kevés húst csíkokra vágjuk. A többit nagy lyukú rostával ledaráljuk. A fokhagymát ledaráljuk, vízzel felöntjük, hogy ellepje. Ezt ráöntjük a töltelékre és fűszerezzük. Nagyon alaposan összegyúrjuk. Megízleljük és pótoljuk a fűszereket, ha szükséges. Kitöltjük, bográcsban kifőzzük. Kb 1-1,5 óra. Népi szokás: AHÁNY KILÓ, ANNYI IDEIG. Tehát a kilós hólyagokat és a kb 2 kilós gyomrokat külön-külön főzzük. Súlyozzuk le egy deszkára tett kővel a sajtokat, és szurkáljuk meg tűvel sok helyen 20 percenként 3 x hogy a felesleges zsiradék távozzon a kitöltött hólyagokból. Fagyasztóba téve, vagy füstölve is fogyasztható.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madártej (saját recept) » Saját tojáskrémem » Rakott krumpli saját módra » Saját "recept" édesség
» Túrótorta-saját recept » Májgombóc-saját recept » Saját szendvicskrémem » Saját kreálmány
» Alföldi füstölt disznósajt » Olasz kaja (saját) » Sportszelet /saját recept/ » Kókuszgolyó saját
» Disznósajt (bendő nélkül) » Saját recept » Körözött saját túróból » Sárgabarackos saját


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.