Tutireceptek.hu fejléc

Házi krémes hájas tésztából recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
# 1 adag hájas tészta
# A krémhez:
# 1 l tej
# 6 tojás
# 6 kanál cukor
# 6 kanál liszt
# 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Elkészítés: A hájas tésztát kinyújtjuk, és két egyforma nagyságú téglalapként kisütjük. 200 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg.
A krémhez a 6 tojás sárgáját, a 6 kanál cukrot, a 3 csomag vaníliás cukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a 6 kanál lisztet. A forrásban lévő tejet levesszük a tűzről, és kevergetés mellett hozzáöntjük, majd visszatéve a tűzre puding sűrűségűre főzzük. Utána a 6 tojás fehérjét habbá verjük, és a már kicsit kihűlt, de még nem hideg tejes krémhez óvatosan hozzákeverjük. Ha kihűlt, megkenjük vele az alsó tésztalapot, majd rátesszük a felső lapot. Porcukorral megszórjuk a tetejét, így kínáljuk.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Ha egyszer kipróbálod, többet nem veszel cukrászdába krémest.


A receptet beküldte: b.szinti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas borkorcsolya » Krémes póréleves » Banánkrémes pite 2. » Sajtkrémes bundáskenyér
» Krémes lepény » Babapiskótás krémes » Skót krémes(Kata-féle) » Olcsó krémes
» Kijevi krémes(Kata-féle) » Krémes rizs » Krémes sárgadinnyeleves » Hartyányi krémes
» Fehér krémes » Házi francia krémes! » Vaníliakrémes almatorta » Sajtkrémes kelyhek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.