Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi tehéntúró recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségû aludttej

Elkészítés:
Az aludttejes edényt meleg sütõbe teszem, de a sütõ ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad fõnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képzõdött savót leöntöm, a visszamaradt sûrû részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy mûanyag edénybe és letakarva a hûtõszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy fõzelék habarására használom fel.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tehenturos fankocskak » Háromszéki palacsinta » Bugaci húsos palacsinta » "Cordon Bleu"-palacsinta
» Aranygaluska2 » Füstölt sajtos muffin » Házi sajt, I. » Gyors, finom sajtos kockák
» Vörösboros szilva » Túrós pogácsa » Magos sajtos rúd » Bence pogacsa
» Szórt rétes » Sörkifli » Babos palacsinta » Kefíres pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.