Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi tehéntúró recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségû aludttej

Elkészítés:
Az aludttejes edényt meleg sütõbe teszem, de a sütõ ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad fõnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képzõdött savót leöntöm, a visszamaradt sûrû részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy mûanyag edénybe és letakarva a hûtõszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy fõzelék habarására használom fel.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tehenturos fankocskak » Sós keksz » Különleges sós kifli » Virsli köntösben
» Érlelt sajt » Kókuszos sütemény » Máglyarakás » Egyszerű, de finom pogácsa
» Túrós sós rúd » Túrós sós rúdacskák » Túrós pogi egyszerűen » Sajtos muffin
» "Cordon Bleu"-palacsinta » Sajtos fillér » Vendégváró sós kifli » Bolognai muffin


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.