Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi vaníliás mignon (gluténmentes is lehet) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb. 24 darabhoz:

1 db négyszögletes, kb. 20*30*4-5cm-es piskótalap
A krémhez:
2 tojás
2 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg vaj
A mázhoz:
30 dkg porcukor
2 tojásfehérje
1/2 citrom leve
pár csepp vaníliaaroma

Elkészítés:
Elöször elkészítjük a vajkrémet, ehhez a cukrot a tojássokkal gőz fölött sűrűre főzzük, majd levesszük és kihűlésig pár percenként átkeverjük. Ekkor hozzádolgozzuk a puha vajhoz, majd behűtjük.
A piskótát kb. 5*5cm-es kockákra vágjuk, a derekukat elvágjuk, a krémmel vastagon (1cm) megkenjük, majd hűtőben pihenni hagyjuk.
Ha a piskótakockák már megdermedtek, elkészítjük a mázt, az átszitált porcukorra csepegtetünk kevés vaníliát, a tojásfehérjéket és annyi citromlevet, hogy sűrűn folyó legyen a mázunk. Most jön a neheze, a kockákat rácsra tesszük, a mázzal leöntjük, a lecsepegő felesleget kenőkéssel az oldalára visszadolgozzuk. Nagyon enyhén melegített sütőben pár percet szárítjuk, amíg a máz kissé megszilárdul, de a vajas krém még nem olvad meg. Hamar visszatesszük a hűtőbe, ha újra megdermed, fogyasztható.

Tanácsok:
Nagyon finom, de eléggé időigényes süti, érdemes többen nekiállni egy nagyobb adagnak, mert hamar elfogy!

A piskótalapot elkészíthetjük házilag vagy meg is vehetjük. Az előbbihez kell:
6 tojás
6ek porcukor
6ek liszt
késhegynyi szódabikarbóna
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot , majd egyenként a tojássárgákat és tovább habosítjuk. Amikor kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt formában, előmelegítetett, kb. 180C-os sütőben megsütjük.
A gluténmentes verzióhoz kell:
5 tojás
15dkg porcukor
3 tasak (12dkg) vaníliás gluténmentes pudingpor
Készíteni ugyanúgy kell, a sütést itt is 180C-on kezdjük, csak 5 perc után 150C-ra mérsékeljük, még úgy 15 percig.

A fellelhető információk szerint a mázat nagyüzemben mártással viszik fel, ezt én még nem próbáltam, mert sokkal több kellene belőle.


A receptet beküldte: csillu77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nem lehet abbahagyni... » Békamignon 1. » Vaníliás palacsinta » Gluténmentes zabtallér
» Vaníliás-diós kifli » Vaníliás fánkocskák » Mignon » Vaníliás áfonyadzsem
» Vaníliás jegeskávé » Néger kocka (gluténmentes) » Vaníliás birsalma leves » Vaníliás tejberizs
» Vaníliás-szilvás szendvics » Vaníliás holdacska » Vaníliás tejszínfagylalt » Vaníliás szív


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.