Tutireceptek.hu fejléc

Házilag készített jénai kenyér( saját recept ) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
45 dkg liszt
1 ek. só
4,2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
2 ek. olaj

+ a jénai kikenéséhez mogyorónyi vaj, a szóráshoz kevés liszt

Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan össze kell dolgozni. Egy lágy tésztát kapsz, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad!
Utána, néhány (6-8) órán keresztül letakarva keleszteni kell. Célszerű este bekeverni a tésztát, így másnap reggel már süthetjük is.
3. Reggel a jénait kivajazni, megszórni liszttel. Beleönteni a megkelt tésztát, rátenni a jénai tetejét, végül 220 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütni.
Amikor már körben szépen elkezdett pirosodni, levenni a tetőt, és 3-4 percig pirítani.
Ezután kiborítani az edényből, és langyosan lehet is szeletelni.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános gyümölcskenyér » Sós fincsi kenyértorta » Alföldi húsgombóc recept » Pesto-féleség házilag
» Almás püspökkenyér » Töltött kenyér másképp » Gumimacik saját kezűleg » Édes bundáskenyér
» Belga almás kenyér » Lászlókenyér(Vaszilopita) » Bundás kenyér másképpen » Pilóta keksz házilag
» Saját szendvicskrémem » Biokenyér » Baileys házilag » Cukkini kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.