Tutireceptek.hu fejléc

Háztáji magvas zsemlecipók recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához

500 g finomliszt
300 ml víz (langyos)
25 g élesztő
1 db tojás
0.5 ek cukor
0.5 ek só

A tetejére

1 ek tökmag
1 ek napraforgómag
1 ek lenmag
1 ek szezámmag
1 db tojás

Elkészítés:
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, majd jól összegyúrjuk. Kedvünk szerint gyúrhatunk bele magvakat.
30 percig pihentetjük.
10 kis zsemlecipót formálunk belőle, majd még 30 percig kelesztjük.
Megkenjük őket tojással, beszórjuk a magvakkal.
Előmelegített sütőbe toljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi magvas zsemle » Magvas paprikahajó » Sós-magvas keksz » Sajtos-magvas keksz
» Ételízesítő háztájiból » Négymagvas pogácsa » Graham sós, magvas rúd » Mézes-magvas müzli
» Magvas pogácsa » Tejes, magvas kifli » Sokmagvas-sajtos sós rudak » Ropogós croissant
» Milánói kalács » Anna Lángosa » Mikrós barna kenyér » Francia croissant


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.