Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Háztáji magvas zsemlecipók recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához

500 g finomliszt
300 ml víz (langyos)
25 g élesztő
1 db tojás
0.5 ek cukor
0.5 ek só

A tetejére

1 ek tökmag
1 ek napraforgómag
1 ek lenmag
1 ek szezámmag
1 db tojás

Elkészítés:
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, majd jól összegyúrjuk. Kedvünk szerint gyúrhatunk bele magvakat.
30 percig pihentetjük.
10 kis zsemlecipót formálunk belőle, majd még 30 percig kelesztjük.
Megkenjük őket tojással, beszórjuk a magvakkal.
Előmelegített sütőbe toljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós-magvas keksz » Mézes-magvas müzli » Magvas paprikahajó » Magvas pogácsa
» Tejes, magvas kifli » Négymagvas pogácsa » Graham sós, magvas rúd » Ételízesítő háztájiból
» Sajtos-magvas keksz » Házi magvas zsemle » Sokmagvas-sajtos sós rudak » Grissini
» Egyszerű házi kenyér » Sajtos tönkölykifli » Bodag » Bundáskenyér-szerintem


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.